[FAQ] Skapa & Spela Karaktärer

Post Reply
User avatar
INFO
Posts: 151
Joined: Sun Apr 17, 2022 7:46 pm

Re: [FAQ] Skapa & Spela Karaktärer

Post by INFO »

1. Hur skapar jag en karaktär?

För att skapa en karaktär läggs en tråd för karaktären upp i porträttgalleriet, i spelarens eget underforum. För nya spelare läggs tråden istället i porträttrådar, varefter spelaren får ett eget underforum i porträttgalleriet när första karaktären är godkänd.

Porträttgalleriet går att finna här. Det är ett forum där alla karaktärer kan presenteras med en egen tråd. För spelare från SH kan det jämföras med att varje karaktär har en tråd med sin bakgrund, men här är det spelaren själv som lägger upp den i forumet och det finns mer möjligheter att redigera och lägga upp med bilder och rubriker och länkar. Det går bland annat att länka andra karaktärer, vilket kan skapa nästan som en egen wiki där det går att klicka sig vidare. Det är dock inget krav på att ha det, utan mer en rolig detalj.

Varje spelare har ett eget underforum där alla karaktärer kan presenteras. Förslagsvis skapar man ett index där man kan lista alla karaktärer man har och även länka till deras trådar. Det gör även att det blir lätt överskådligt vilka karaktärer en spelare har. Sedan kan man skapa trådar för karaktärerna, som förslagsvis döps till deras namn och något om var de befinner sig, som [HW, R7] eller [MVK] eller [DS3], men är inget krav.

För att få en karaktär godkänd krävs att ett visst antal punkter redovisas i en karaktärs porträttgalleri (en tråd som presenterar karaktären, titeln bör innehålla karaktärens namn samt gärna vad för typ av karaktär det är: mvk, hw, ds, bb osv)

I tråden ska sedan följande punkter presenteras:
Namn
Ålder
Hemort, och födelseort om annan
Elevhem (om relevant)
Blodstatus
Personlighet
Intressen
Utseende (måste beskrivas med text (bild är frivilligt, men måste alltså kompletteras med text))
Familj
Sammanfattning av skolgång hittills/liv hittills (För elever krävs endast en kortare sammanfattning av skolgången hittills men det är fritt fram att beskriva mer också)
Yrke, för vuxna

Så länge alla obligatoriska punkter är med är det frivilligt exakt hur det redovisas i porträttgalleriet (det kan alltså vara i form av ett formulär där alla frågor besvaras i ett, eller att informationen kommer i form av en klassisk SH-bakgrund, uppdelat i löpande text eller punktform eller hur du nu vill få med den.

Det är ingen som kollar att all information är med för varje karaktär, däremot kommer man säga till om man upptäcker att det saknas någonstans. När man ansöker om positioner för karaktären kan det kollas, samma sak för en spelares första karaktär.

När en karaktär har all information den ska och därför kan räknas som godkänd rapporteras det i KARAKTÄRSUPPDATERINGAR. Desamma gäller om karaktären har fått en ny position som måste uppdateras i karaktärslistan eller om karaktären går upp en årskurs.

User avatar
INFO
Posts: 151
Joined: Sun Apr 17, 2022 7:46 pm

Re: [FAQ] Skapa & Spela Karaktärer

Post by INFO »

2. Hur många karaktärer får jag ha?

Det är obegränsat hur många karaktärer man får ha. Det viktiga är att man själv är bekväm med antalet karaktärer man har, och olika spelare är bekväma med olika antal karaktärer.

User avatar
INFO
Posts: 151
Joined: Sun Apr 17, 2022 7:46 pm

Re: [FAQ] Skapa & Spela Karaktärer

Post by INFO »

3. Får min karaktär ha en funktionsnedsättning/vara en blandning av en annan varelse/annat som kan vara känsligt/ovanligt?

Det finns inget krav på att man ska söka om tillstånd för att få spela saker som många syskon, att föräldrar/syskon har dött eller att en karaktär skulle vara metamorfanimagus. Kravet som ställs på spelarna är att göra det med måttlighet. Kanske kan inte alla dina karaktärer se in i framtiden utan en eller några få, beroende på hur många karaktärer du har. Det gäller också att ha respekt mot andra spelare och respektera att alla inte vill spela på vissa saker och att man kan hålla känsliga ämnen borta från de spelen. Det gäller även att undersöka och förstå det man spelar på och att försöka representera det på ett bra sätt. Ett ge karaktären någon speciellt bara för att den ska sticka ut ger sällan det resultatet.

User avatar
INFO
Posts: 151
Joined: Sun Apr 17, 2022 7:46 pm

Re: [FAQ] Skapa & Spela Karaktärer

Post by INFO »

4. Någon annan har samma faceclaim som mig

Faceclaims använder vi för att visa ungefär hur vi tänker oss våra karaktärer. Det går inte att ”paxa” en faceclaim, då vår främsta beskrivning av karaktärerna är i textformat och alla har lika stor rätt till en faceclaim.

User avatar
INFO
Posts: 151
Joined: Sun Apr 17, 2022 7:46 pm

Re: [FAQ] Skapa & Spela Karaktärer

Post by INFO »

5. Finns det några krav på mig som spelare för att få spela karaktärer på olika platser i magivärlden? Måste jag ha en elev på Hogwarts?

Man kan skapa sin första karaktär var som helst. Det kan vara på Hogwarts, i magivärlden, eller vad sogs om Durmstrang eller Beauxbatons. Alla platser erbjuder olika spelmöjligheter och främst är det Hogwarts och den brittiska magivärlden som är aktiva för spel. Det finns heller inget krav på vilken årskurs man ska börja i. Däremot går det inte att säga att ens karaktär är t.ex. prefekt eller chef på ministeriet utan att ansöka om det.

Det finns därför inga krav på att man måste ha en karaktär på ett specifikt ställe. Man får ha så många karaktärer man vill var som helst. Det viktiga är att det är roligt att spela.

User avatar
INFO
Posts: 151
Joined: Sun Apr 17, 2022 7:46 pm

Re: [FAQ] Skapa & Spela Karaktärer

Post by INFO »

6. Kan min karaktär ha en post som prefekt/lärare? Kan den arbeta på trolldomsministeriet eller andra platser i magivärlden?

Ja, en karaktär kan ha poster som prefekt och lärare (beroende på ålder). Även chefer och högre positioner i magivärlden. Dessa poster kan man söka till när de ligger efterlysta i Platsbanken för magivärlden och Platsbanken för Magiskolor.

De flesta positioner i magivärlden är öppna utan att behöva ansöka och det är då fritt att bara bestämma att en karaktär innehar positionen. Se respektive områdens FAQ-trådar.

Post Reply